Тексеру мақсаты: оқушылардың ыстық тамағын ұйымдастыру, мектеп асханасының жұмысы және санитарлық жағдайы.
Денсаулық жағдайы тамақтануға тікелей байланысты. Мұны балалардың белсенді өсуі мен дамуы кезеңінде ескеру өте маңызды. Оларға жаңа диета қажет емес, бірақ олар не және қалай жейтініне жаңа көзқарас қажет.
Оқушыларды тамақтандыру мектептің жұмыс режиміне сәйкес келетін тамақтану кестесіне сәйкес жүзеге асырылады. Оқушыларды тамақтандыру екі ауысымда жүзеге асырылады. Тамақтану залындағы әр сыныпқа отыратын орындар бекітілген. Оқушылар асханаға сынып жетекшісінің сүйемелдеуімен барады.
Асханаға кіре берісте стендте тамақтандыруды ұйымдастырушы, асхананың жұмыс кестесі, асхананың жұмыс тәртібі және күнделікті мәзір туралы ақпарат орналастырылған.
Бүгін мәзірде: кеспе сорпасы, қызылша салаты, балық котлеттері, бүйір тағам-картоп пюресі, кептірілген жемістерден жасалған компот, алма, нан.
Габбасова А. Б.